-

Originally Posted by
Grim Reaper
Multumesc pentru raspunsul detaliat si pentru optiunile pe care le-ai pus pe masa. Sunt de acord ca un design modernizat e necesar pentru 2025, iar dintre cele doua variante propuse, upgrade-ul la un vBulletin mai nou pare cea mai viabila solutie din punct de vedere al costurilor si al continuitatii forumului.
Legat de upgrade:
Am testat tema XDerium ZombieRed de pe vBulletin 6 si pare o varianta potrivita, avand un aspect modern si adaptat pentru comunitati de gaming. Sunt curios si de alte sugestii, poate gasim ceva care sa se potriveasca si mai bine.
Inteleg ca exista riscul de a pierde unele pluginuri si statistici, dar poate merita sa investigam daca exista alternative compatibile sau solutii de migrare pentru cele mai importante functionalitati (like/thanks, top10, chat, etc.). Daca putem salva macar o parte dintre ele, tranzitia va fi mai usoara pentru utilizatori.
Legat de curatarea bazei de date:
Propunerea de a sterge conturile inactive de peste 3 ani este una logica, mai ales ca avem 85k de membri in baza de date. Chiar daca nu exista un sistem GPO ca in Windows Server si Active Directory (exemplu cu care sunt obisnuit), se poate face o curatare printr-un script SQL care sa identifice si sa stearga conturile inactive conform unor criterii (ex. fara login in ultimii 3 ani + fara postari semnificative). Aceasta operatiune trebuie, totusi, gandita bine pentru a nu afecta utilizatori care poate revin ocazional sau au contribuit in trecut. O varianta ar fi sa le trimitem un email automat cu o notificare inainte de stergere, oferindu-le o sansa sa revina.
Ar merge, cum am spus si eu si cum ai mentionat si tu, sa facem o pagina de start unde playerii pot selecta unde doresc sa mearga, exact cum au cei de pe laleagane. Ar fi o solutie mai organizata si ar oferi o experienta mai buna utilizatorilor.
In concluzie, upgrade-ul vBulletin + optimizarea bazei de date ar putea fi un compromis bun intre modernizare si pastrarea stabilitatii.
P.S : Nu cred ca deranjeaza pe nimeni daca se pierd TOP10 , like , comment etc etc
Am discutat cu cel care a facut tema acutala pe forum, a zis ca ar fi dispus sa ne converteasca si sa faca functionala tema xderium zombie red pentru versiunea noastra de vbulletin, chiar daca ea este valabila doar pentru 5 si 6.
Deci daca vreti am putea face treaba asta, fara sa renuntam la chestiile prezente acum pe forum.
Pretul ar fi de 100 usd pentru toata treaba asta.
Mai ramane sa discut cu cineva care se pricepe sa faca o pagina de start prezentabila si compacta cu strictu necesar pe ea, la aia mai mult de 25-50 nu ar trebui sa platim.
Deci hai sa aproximam un total de 150 USD pentru toata treaba, principala e tema, deci 100 prima oara iar pagina de start o putem lasa pe mai tarziu.
Acum sa vedem daca avem doritori sa ajute financiar. Daca vreti puteti face anunt sa strangem ca pe vremuri si desigur cu link catre tema si explicatie cum se selecteaza tema, sa vada lumea pentru ce ar ajuta.
Daca doresti sa ma contactezi:

Discord : thelordacs
Teams/Skype : thelord353
Nu imi plac oamenii falsi cu doua fete ! 
Daca esti un lingau amarat nu te mai obosi sa ma bagi in seama ! 
Dupa cum vorbesti/cum te comporti isi da oricine seama ca esti un fals , 
un zero care provoaca greata doar prin simplul fapt ca deschide gura !
Valoare
-
Post Thanks / Like - 0 Thanks, 3 Likes